Da Thor Jørgin i sommeren 2020 blev student på Slotshaven Gymnasium, var hans tid som elev på skolen slut. Men hans dagligdag på Slottet var langt fra slut, for siden august har han været vores såkaldte 4.g’er, som er en del af lærerstaben og giver sine erfaringer videre til elever fra 1.g til 3.g – både fagligt og på anden vis.

− De første tre måneder som 4.g’er har været meget lærerige. Jeg har lært en del om at skulle holde styr på mine egne arbejdsopgaver, men også om, hvordan det er at arbejde i et skolemiljø, forklarer Thor, som har fundet sig rigtig godt til rette i sin nye rolle.

En del af lærerstaben
− Jeg er blevet overrasket over, hvor hurtigt, at lærerne behandler mig som en på (næsten) deres niveau. Jeg føler, at de oprigtigt lytter til, hvad jeg har at sige, og hvad jeg ser, når vi er i klasserne.

Som en del af lærerstaben hjælper Thor især eleverne i matematik på både HHX og HTX, og det falder ham meget naturligt, efter han som elev på Slottet selv havde Mat A.

− Jeg har fået genopfrisket mange af de ting, jeg lærte om i løbet af mine tre år på Slottet. Det er meget nyttigt at skulle grave det frem igen, for så sidder det lidt bedre fast. Og så er det bare fedt at være med til at give eleverne en aha-oplevelse, forklarer Thor om at se eleverne rykke sig i faget.

Kan nørde sine interesser
Men det er ikke kun matematik, Thor har fået genopfrisket. Han har nemlig også hjulpet til med kemi, engelsk og kemi, hvor alle elever på Slottet kan booke tid til lektiehjælp ved Thor.

Generelt har det for Thor været gnidningsfrit at gå fra at være elev til at være ansat på Slottet.

− Det er skønt at være den af fællesskabet på kontoret og blandt lærerne. Men jeg skulle lige vænne mig til nu at være med til personalemøder og så videre, lyder det med et smil fra Thor, der også har nydt at kunne nørde med ting som at livestreame skolemøder – for opgaverne som 4.g’er kan spænde vidt og handler ikke kun om at hjælpe i fagene.

På Slottet er vi glade for at have Thor med ombord, og vi glæder os til resten af skoleåret med ham som 4.g’er.