Slottet er et sted for alle. Om du er interesseret i fysik, matematik, innovation, spansk eller noget andet. Om du synes det faglige er svært eller for nemt, så vil vi gerne hjælpe dig i din hverdag – både dem som skal have ekstra hjælp, men også dem som bare buldrer afsted. Og nogle gange falder de to ting sammen. I årets ATU felt er der to som både kan siges at have fagligt talent og være udfordret på en og samme tid.

Her skal I møde to af dem:

Hans-Christian fra 1.e.:
– Jeg har autisme og ADHD. Min ADHD gør at jeg godt kan springe lidt rundt og min autisme gør at jeg godt kan lide at gå i dybden med ting. Når jeg vælger noget som interesserer mig så skal jeg vide alt om det.

Hans Christian fortæller at det fagligt har gjort at han arbejder meget med emnerne som interesserer ham, men at udfordringen mere er social.
Jeg snakker fint med alle, men bruger lidt mere energi på det sociale. Jeg er ikke så god til spontanitet, men det er noget jeg arbejder med”

Jonas fra 1.x er udfordret på grund af ordblindhed. Jonas fortæller:

Jeg er stærkt ordblind, jeg har svært ved at læse, skrive og huske stavelser. Det har gjort at jeg har det svært med det danskfaglige, men det har styrket min hukommelse og gjort at jeg har haft et stærkere fokus på andre fag.

Jonas og Hans-Christian blev optaget bland over 25 ansøgere fra Slottets 1.g elever til ATU. Og de er begge glade for den mulighed.

Hans- Christian fortæller:
ATU er en mulighed for at arbejde mere dybdegående. Projektlederkursus er ni timer hvor du får en masse ting at vide om kun det emne, og det er noget jeg kan bruge fremtidigt. Jeg vælger mest kurser om de emner som passer på min skole og karrieredrøm, men jeg har også meldt mig til et kursus om exoplaneter selvom det er naturfagligt, fordi jeg syntes det lød spændende.

Jonas supplerer:
Jeg valgte ATU fordi jeg har søgt udfordringer naturfagligt og fordi det ikke kun behøver at være naturfagligt, men også bare andre ting som lyder interessant.

Vi siger tak til Hans-Christian og Jonas for at stille op til en kort kommentar.

ATU 2021
Årets ATU’ere på Slottet er blevet valgt efter en ansøgningsproces med over 25 ansøgere. Hvor er det dejligt at så mange havde engagement og ambitioner om at deltage. Men Akademiet for Talentfulde unge giver også fagligt fællesskab med andre gymnasieelever fra landet og et væld af oplæg og kurser fra universitetsforskere og virksomhedsledere. Der er en sommercamp og træning af ens studiekompetencer under vejledning af undervisere fra universitetsverden.

I sidste ende var der desværre ikke plads til at tilbyde alle ansøgere en plads. Vi kan derfor sige et kæmpe tillykke til de ni 1.g’ere som i sidste ende løb med pladserne. God fornøjelse med de næste to års talentaktiviteter til:

  • Hans-Christian 1.e
  • Lucas Schmidt Mesbahi 1.f
  • Celina Cheri Henriksen 1.c
  • Malthe Rem Sparwath 1.e
  • Ida Toft 1.s
  • Catja Beyer 1.s
  • Hannah Erichsen 1.x
  • Line Borød 1.s
  • Jonas Gørtz 1.x