Godt nytår!

Vi siger det til hinanden ved årsskiftet og er nu stoppet med det igen godt inde i januar. 1/12 af 2018 er gået – svarende til 8,3% – og her på Slottet har vi sat os for at undersøge, hvad januar har bragt med sig af godt i det nye år 2018.

Elevernes egne ord
I kantinen på Slottet kan man altid finde arbejdsomme og glade mennesker fra alle klasser og fra både HHX og HTX. En flok af dem har vi talt med om starten på 2018.

Fra 1.y med studieretningen Bioteknologi mødte vi således fire unge damer.

Mathilde:
– Min januar har været god. Jeg har bl.a. været i Malaga på studietur og lært mere spansk. Her mødte vi også lokale unge, og vi fik et indblik i deres hverdag. Det var ret spændende, og det gode vejr har bestemt gjort januar mere spændende end ellers.

Josephine:
– Jeg har arbejdet med en stor analyse af solarolie i faget dansk men set fra en kemisk vinkel. Det har lært mig, at jeg skal forholde mig kritisk til kilder, da nogle af kilderne var meget positive og slagsagtige og ikke kun informative med et neutralt synspunkt.

Cathrine:
– I bioteknologi har jeg fået min egen blodtype bestemt. Det har jeg arbejdet videre med og har fået en forståelse for, hvilke gener der videregives fra ens mor og far.

Karoline:
– Jeg har også haft en interessant studietur til Malaga. Derudover har jeg brugt noget af januar på at arbejde. I min fritid arbejder jeg i TOYS “R” US. Her er vi ved at komme os over julehandlen og gøre klar til fastelavn. Jeg er godt tilfreds med mit fritidsjob, idet jeg her har tilegnet mig nye færdigheder. Jeg er f.eks. blevet ret god til at tale med fremmede, og jeg har fået nye venskaber med mine kollegaer.

Også fra 3.d med studieretningen International Business sad tre unge herrer klar til at snakke med os.

Victor:
– Jeg er ret optaget af at forberede mit kommende arbejde med SRP. Vi begynder skriveprocessen på fredag. Jeg skal undersøge, om der er en ny økonomisk krise på vej. Denne undren er opstået på baggrund af mit fritidsjob i Mr. Team. Her er tendensen i øjeblikket, at vi langer mange dyre mærkevarer over disken hver dag. Og det er kun gået fremad siden 2008, har min chef fortalt. Jeg er meget glad for jobbet og er herigennem blevet ret god til både lagerstyring, indkøb og service.

Sebastian:
– Jeg har brugt ret meget tid i januar på at starte min egen virksomhed i Innovation. Det er rigtig spændende, fordi det er et projekt, som jeg og to kammerater går og drømmer om at realisere. Jeg synes, det er rigtig fedt, at man lærer, hvordan en rigtig forretningsplan skal skrives, og hvilke faktorer, en bank lægger vægt på ved en evt. låneforespørgsel.

Jacob:
– Jeg har ligesom Victor brugt ret meget tid på at undersøge, hvad min SRP skal indeholde. Jeg skal skrive om virksomheden Ecco. Først og fremmest fordi det er en dansk virksomhed, og dernæst synes jeg, det er ret spændende, at de selv opkøber fabrikker, som fremstiller sko og læder, så de bliver i stand til at kontrollere hele værdikæden. Jeg er også udeboende, og derfor har jeg arbejdet en del, da jeg jo selv skal betale for det meste. Så jeg har både vagter i Mega Bowl, Føtex og Café Kornet. At være udeboende har virkelig været en øjenåbner for mig med hensyn til, hvad mine forældre plejer at gøre for mig i kulissen – som jeg faktisk ikke bemærkede, da jeg boede hjemme. Alt lige fra selv at skulle lave kaffe om morgenen til at betale for almindelige basisting.


Foto fra årets skitur.

Også rektor Malene Grandjean har sagt godt nytår mange gange både til kollegaer, medarbejdere og alle eleverne. Og når man spørger hende, hvad hun har oplevet af godt nyt i det nye år, så siger hun:

– Vi er kommet videre med at etablere studiepladser i kælderen. Det er dejligt, at alle vores såkaldte lagermaterialer er fjernet fra gangarealet, og at der nu er bordtennis, hyggekroge med bar-borde og arbejdsplader til over 60 elever. Nu mangler vi malerarbejde, udsmykning og lidt planter.

Malene fæstner også hurtigt opmærksomheden på alle de spændende ting, eleverne har oplevet:

– Vi er også i årets første måned kommet videre med vores spændende samarbejde med Spar Nord, hvor den lokale afdeling bliver koblet til en fast studieretning på HHX. Og så har der som altid været en stribe spændende ekskursioner, hvor bl.a. en gruppe HTX-elever har været i Folketinget og en anden har besøgt Oticon, som er førende inden for produktionen af avancerede høreapparater. Det skal selvfølgelig også nævnes, at innovationsklasserne på HHX og HTX har fået flere grupper med videre til finalen i Entreprenørskab efter vores flotte placeringer ved regionscuppen. 2018 har dermed allerede budt på mange spændende ting.