Inden 3.d rejste til Kina på studietur, hvor de er i skrivende stund, forberedte de sig godt og grundigt på mødet med den anderledes kultur. Og ikke mindst på Kinas særegne madtraditioner.
Eleverne smager Hot Pot.
Tilbage til 80’erne
Derfor har eleverne været klar på at smage en masse nyt under turen. Senest prøvede de den kinesiske udgave af 80’er-fondue: Hot Pot. Det er en helt klassisk måde at spise på i Kina, og både elever og undervisere kunne være enige om, at det helt sikkert er værd at prøve. Mindst én gang. Og i øvrigt er der heller ikke så meget andet at vælge på menukortet på en Hot Pot-restaurant, som også er indrettet på en ganske særlig måde.
3.d blev således placeret ved specielindrettede borde med gas og en stor gryde i midten af bordet. Hot Pot er egentligt en suppe, og man bestiller ruller af tyndtskåret råt kød, forskellige grøntsager og meget andet, som koges i den stærke suppe. Klar til at blive spist.
Også på madmarkedet kunne eleverne finde lækker mad og spændende kinesiske specialiteter.
Kina betyder stærk mad
Men det er ikke for sarte sjæle altid. For stærk mad er meget stærkt i Kina, og som rektor Malene Grandjean forklarer:
– Vi bestilte en delt gryde, så vi både havde en stærk og en neutral suppe, hvori vi kunne koge vores tilbehør.
Masser af markeder
Det er ikke kun på restauranter, at 3.d i disse dage stifter bekendtskab med den anderledes madkultur. Tæt på hotellet i Beijing ligger der et spændende de kød-, frugt-, nødde- og grøntsagsmarked. En fantastisk mulighed for at proviantere før den længste rejse på studieturen: de 15 timer i nattog til Shanghai.
Her kunne eleverne hvile benene og lade op i de små kupéer, mens det kinesiske landskab fløj forbi udenfor i mørket. Og så kunne de ikke mindst få vendt alle de mange oplevelser og indtryk med hinanden.
Nattoget mod Shanghai.