Kantinedamen Bodil med det flotte smil og det gode humør (og kulør) har været på Slotshaven Gymnasium i en årrække, og nu har hun valgt at tage hul på et nyt kapitel i sit liv og gå på pension, når hun torsdag 14. december fylder 65. Hurra og stort tillykke!

Men ikke så meget til os, for vi mister en skøn medarbejder. Men vi under Bodil det, og halvt på vej ud af døren fangede vi hende til fem hurtigt spørgsmål om hendes karriere på Slottet.

Hvad husker du fra din første arbejdsdag på Slotshaven Gymnasium?

– Jeg begyndte 8. januar 2008, så jeg når næsten at fejre 10 års jubilæum her på Slottet. Det har været 10 rigtig gode år. Jeg husker ikke så meget fra den første arbejdsdag, men jeg kan dog huske, at jeg var glad, da jeg kørte hjem. I alle årene har jeg arbejdet godt sammen med Linda, som i dag er leder af kantinen. Oprindeligt er jeg uddannet smørrebrødsjomfru, men inden jeg rigtig fik kærligheden til faget til at slå igennem, arbejdede jeg 32 år på Superfos i produktionen og senere ét år i kantinen. Desværre flyttede Superfos til Polen – og jeg blev tilbudt et job her på Slotshaven. Det var en forandring, som virkelig har bragt mange sjove oplevelser med sig.

Hvad tager du med herfra?

– Jeg tager det med mig, at jeg gennem årene har lært mange søde unge mennesker at kende. Dagligt kommer mange i kantinen, og så bliver det til en lille snak, og i de 3 år, eleverne er her, får man jo et indblik i mange glimt af de unges hverdag. Lige fra første skoledag til studentervognen drejer ud fra parkeringspladsen.

Har du et godt råd til vores skønne elever, som du har været i daglig kontakt med?

– I min familie har jeg altid lært at passe godt på pengene. Så jeg tror, jeg vil sige: Spar og du har!

Hvad skal du lave nu?

– Jeg skal fejre min 65 års fødselsdag sammen med min mand og øvrige familie. Jeg har inviteret dem alle sammen til sang, middag og snak hos Wallmans Dinnershow i Cirkusbygningen. Den perfekte aften ude! Så skal jeg ud at rejse noget mere. Jeg er meget glad for at rejse. Jeg har både været på Grønland, i Thailand og i mange af de populære storbyer i Europa. Og to gange i USA. Sidste gang besøgte jeg sammen med min familie Salt Lake City, L.A, Yosemite Park og San Diego. Jeg bliver aldrig træt af at rejse, opleve og smage på verden.

Hvis du nu selv måtte bestemme – uagtet budgettet – hvad ville du så vælge som dagens ret på din sidste arbejdsdag?

– Her i efteråret havde vi boder med Street Food og madbilletter. Det var en stor succes. Så hvis jeg ikke skulle skæve til økonomien, ville jeg forvandle hele kantinen til et stort gadekøkken med grill, olietønder og paller.

Blandt både elever og stab er der enighed: Bodil har sat et skønt aftryk på skolen.

– Vi kommer alle til at savne Bodil. Hendes lune humor, skønne smil og ikke mindst hendes evne til altid at trylle noget lækkert frem sammen med de andre fra Slottes kantine – også når man kommer i sidste øjeblik med en opgave. Med stigende elevtal og en kantine, som en meget vigtigt del af elevernes hverdag, er der kun blevet mere og mere travlt i kantinen. Men det kan stadig ikke mærkes på Bodils evner til at skabe lækkert mad, levere høj service og til tider et par charmerende opdragende kommentarer til de unge mennesker, udtaler rektor Malene Grandjean.

Her til sidst skal der lyde et kæmpe tak til Bodil for mange gode år på Slottet – vi ved, at de kommende år med fremfor alt masser af rejser bliver lige så gode.