Efter 2 måneders vejledning og forarbejde er 3g hhx er nu endelig i gang med at skrive deres store tværfaglige opgave: SOP (Studie Område Projektet).

De har 14 dage til at skrive, hvoraf den første uge er med workshops og vejledning på skolen, og den sidste uge er selvstændigt arbejde hjemme. Der er masser af hjælp at hente, og masser at se til, og man fornemmer projektarbejdet overalt på skolen.

Det er rart at den første uge er på skolen… Victor fra 3b fremhæver samværet med klassekammeraterne: ”Den første uge har været med til at skubbe mig i gang med opgaven, da jeg har haft mulighed for at sparre med de andre fra min klasse, og fået inspiration derigennem. Desuden synes jeg at to uger hjemme ville være lige i overkanten. Jeg synes at vi har været hjemsendt længe nok de seneste par år”.

Anastasiia fra 3a har været rigtig glad for vejledningen: ”Det var fedt at høre vejledere diskutere over mit emne, så det gav mig ideer om, hvad jeg kan skrive om, og som jeg selv blev fanget i. Det var ligesom at lytte til en podcast, hvor du efter selv får lov til at tænke over tingene. Derudover kom vejledere med nogle ideer til, hvad jeg kan læse eller se for at gå mere i dybden med mit emne. Det var en stor hjælp for mig”

Selvom den første uge med starthjælp har været god, glæder Victor sig til at komme hjem og skrive videre: ”Jeg glæder mig til skrivedagene hjemme, da de giver lidt mere ro til fordybning”.

Anastasiia er enig og tilføjer – ”Jeg kan personligt bedre lide at arbejde hjemme, fordi der er mere ro, så kan jeg koncentrere mig bedre. Derudover kan jeg fordele min tid, som det passer mig – Og så er der selvfølgelig min mor, der altid kommer med noget dejlig mad og te”.

Victor skriver om politisk markedsføring – DF vs Nye Borgerliges ”Kampen om det borgerlige Danmark”. Anastasiia skriver om Kina og Danmark, og kulturens betydning for et lands produktion.

Vi ønsker 3g’erne rigtig god skrivelyst!