De første dage i Kina har budt på et vælg af oplevelser for eleverne fra 3.g-studieretningen International Business på HHX. Også kendt som 3.D.

Da elever og lærere ankom til landet – og Beijing som første stop – stod den på byvandring i Beijings smalle, lokale gader, hvor opvasken klares i en spand på gaden, indkøbene gøres på det lokale marked, og hvor livet generelt ser ud til at leves i et roligt tempo. En kontrast til den efterfølgende gåtur på Qianmen Dajie i forbindelse med Tiananmen Square, hvor gruppen af kinesiske turister fylder gaderne, og hvor der er så langt imellem europæisk udseende mennesker, at Slottets udsendte lærere og elever åbentbart, af de tusindevis af kinesiske turister, opleves som en attraktion i sig selv. Og derfor pligtskyldigt må stille op til fotos (hvilket de dog ikke har noget imod).

Peking-and til ganen
Aftenen blev rundet af med traditionel kinesisk buffet kombineret med den kinesiske nationalret Peking-and. En and, der før stegning er tørret, så skindet bliver ekstra sprødt. Anden skæres i præcis 120 tynde skiver, der alle har lidt af det sprøde skind. Man tilbereder sin Peking-and ved at dyppe tre stykker and i hoisin-sovs og placere det i en tynd kinesisk pandekage sammen med skiver af agurk og forårsløg.

Madtid.

Det klarede elever med manér, og så sluttede en utrolig begivenhedsrig første dag i Kina.

Foråret er også kommet til Kina.

9999 rum
Anden dag i Beijing bød på en heldagstur af de lange … 13 timer og godt 15 km i benene. En dag, hvor helt klassiske seværdigheder blev blandet med anderledes oplevelser. De startede på Den Himmelske Fredsplads, der med sine 800 x 500 meter er verdens største åbne plads placeret i en storby. Herefter gik turen gennem det gigantiske paladsområde: Den Forbudte By, hvor de 800 bygninger eftersigende rummer 9.999 rum. Netop ét mindre, end guderne siges at have, og meget passende, for ifølge kinesisk logik bør man ikke overgå guderne.

Før en særdeles interessant frokost, som blev nydt i en privat stue hos kinesere, stod den på en spændende cykeltur rundt i en gammel bydel. Herefter besøgte 3.D et af de mange tehuse, hvor de blev præsenteret for, hvordan te laves og drikkes samt de mange helbredende effekter, de forskellige typer af te siges at have. Om eftermiddagen havde de tid til at nyde templerne og planterne i Tempelparken og ikke mindst observere det interessante liv, der udspiller sig i parken, hvor pensionister mødes for at spille, dyrke sport eller blot socialisere.

I næste ‘afsnit’: Den Kinesiske Mur
Efter et par times prutten-med-prisen på Perlemarked med det, kineserne kalder imitationsvarer (læs: kopiprodukter) blev dagen rundet af i The Red Theatre med Kungfu-Show.

Altså nogle virkelig interessante dage, som blev afløst en dagslang udflugt til et ganske særligt vidunder: Den Kinesiske Mur. Den har elever fra Slottet tidligere besteget, og i år var det besluttet at gøre det et anderledes sted, hvor der ellers ikke kommer mange turister. Et sted, hvor det meste af muren er original. Og hvilken tur!

Elever og undervisere besteg med stor entusiasme den spændende del af muren, hvor der er oprindelig belægning, ingen afskærmning og ekstrem stejle stigninger og klatrede bare opad i det skønne vejr.