I den her uge har Slottet haft åbent i 100 dage i dette skoleår 18/19.

Det betyder, at alle 1.g’ere på både HHX og HTX har fået tilbudt undervisning i 100 dage samt har fået masser af spændende aktiviteter ved siden af det fag faglige indhold.

Mandag-morgen gik vi en tur på Slottet og mødte nogle af disse 1.g’ere, som selv her i de første timer efter weekenden var i fuld gang med skolearbejdet i kantinen.

Fag og nye venner er toppen
Vi mødte således Maria, Victor, Isabell, Lerche og Amalie, som alle går i 1.H på HHX – med studieretningen International Business. Og så måtte vi lige høre dem om, hvad der har gjort størst indtryk på dem i deres ‘nye liv’ som gymnasieelever.

– Undervisningen kan bruges til noget her og nu og i fremtiden, startede Maria og fortsatte:

– De økonomiske fag giver mig en bedre forståelse af, hvordan samfundet ser ud, men også af, hvordan min egen hverdag hænger sammen.

Fra venstre er det: Maria, Victor og Isabell.

Det var både det faglige og det sociale ved at være startet på Slotshaven Gymnasium, eleverne fremhævede som det bedste. Som Victor forklarede:

– Jeg har fået rigtig mange nye gode venner. Og jeg synes, at grundforløbet var med til at støtte op om dette, da jeg her fik nye bekendtskaber – som på tværs af klasser har udviklet sig til venskaber. Jeg synes også, at de økonomiske fag er spændende og nemme at anvende i hverdagen.

Hurtigt en del af skolen
Som de sidder her i kantinen denne morgen står det klart, at føler sig hjemme på Slottet. Som en fast del af skolen. Og det gik stærkt.

– Vi er de nye på gymnasiet, men ingen ser ned på os på grund af dette. Der er plads til alle her, lød det fra Isabell.

– Og derudover det bare rart med fag, som peger mod min fremtid.

Lerche (tv.) og Amalie har været glade for de første 100 dage på Slottet.

Det billede kunne Lerche genkende:

– Jeg har været meget positiv over for det høje faglige niveau, som udfordrer mig og klassen dagligt. På en god måde. Her er mere kant, forklarede hun.

– Jeg kommer fra folkeskolen og efterfølgende efterskole. Begge steder har jeg gode venner og alligevel har jeg her efter fire måneder – 100 dage – fundet flere rette mennesker for mig.

Lærer på en ny måde
En stor del af det at gå på gymnasiet er at kunne arbejde selvstændigt. At studiet er lagt ud til eleverne selv, som derfor også er (med)ansvarlige for, at de lærer noget. Og det nyder eleverne.

– Gymnasiet er godt i gang med at bidrage til, at jeg kan stå på egne ben. Jeg har fået mere selvtillid og selvværd her. Jeg synes, jeg begynder at tænke på en anden måde og se flere perspektiver på flere ting. Og så kan jeg også rigtig godt lide den størrelse, gymnasiet har. Det føles hyggeligt og nærværende at være her, afsluttede Amalie, inden de fem elever med brede smil vendte opmærksomheden tilbage mod computerne – for dagens skolearbejde lavede ikke sig selv.